Specerijenrijst

Specerijenrijst: kook jasmijnrijst met kruidnagel, kardemom, foelie en citrusschil voor een geurig bijgerecht. Perfect bij Fish kebab.

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng 1 liter water aan de kook.
  2. Voeg 3 kruidnagels, 6 kardemompeulen en 3 stukjes foelie toe.
  3. Voor een meer fruitige smaak kan je ook 2 schilletjes van een (biologische) citroen of appelsien toevoegen.
  4. Kook hierin jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Tip

Lekker als bijgerecht bij de fish kebabs

Ingrediënten

  • Jasmijnrijst
  • 1 l water
  • 3 kruidnagels
  • 6 kardemompeulen
  • 3 stuks foelie
  • 1 citroen of sinaasappel, schil

Publicatie datum: 06 januari 2025