Parelgortpaella met mosselen en garnalen

Een heerlijke twist op de klassieke Spaanse paella, waarbij rijst wordt vervangen door parelgort.  

Gang
Amuse Bijgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Stoof de sjalot en de knoflook aan met een scheut olijfolie. Voeg de parelgort toe en blus deze af met de witte wijn en de kreeftenfond. Breng de massa tot net onder het kookpunt en blijf deze doorroeren.
  2. Voeg de mosselen en saffraan toe. Haal de mosselen uit de pan zodra ze opengaan. Gaar de parelgort in ongeveer 30 minuten.
  3. Snijd intussen de snijbonen in dunne repen en eventueel in stukjes en blancheer deze. Breng ze op smaak met peper, zout en olijfolie.
  4. Voeg als de parelgort gaar is, de roomboter en de garnalen toe en roer het geheel goed door.
  5. Schep de paella in een klein pannetje en dresseer hier de mosselen en snijbonen bovenop. Garneer de paella af met de lavas en citrusafrikaantjes.

Tip

De parelgort kan je vooraf maken en bij het serveren verwarmen.

Ingrediënten

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Olijfolie
  • 200 g parelgort
  • 1 dl witte wijn
  • 4 dl kreeftenfond
  • 20 mosselen
  • Enkele saffraandraadjes
  • 8 snijbonen
  • 50 g roomboter
  • 50 g garnalen
  • Takje lavas
  • Eetbare afrikaantjes

Publicatie datum: 06 januari 2025