Chipsi Mayai

Chipsi Mayai: een geliefde omelet uit Zanzibar met krokante frietjes en kruiden. Perfect als snelle, hartige lunch.

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
1
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Frituur de frietjes in 6 minuten goudbruin in olie van 170ºC. Laat uitlekken en bestrooi met zout en chilipoeder.
  2. Kluts de eieren en voeg peper en zout naar smaak toe. Verhit 1 eetlepel olie in een kleine pan. Meng de frietjes met het eimengsel en schep alles in de pan. Bak de omelet op lage stand in ongeveer 8 minuten gaar. Je kunt de omelet halverwege omdraaien of in de oven (of met een deksel op de pan) rustig door laten garen.
  3. Meng de tomaat met bosui en azijn en schep dit mengsel over de chipsi mayai. Serveer naar smaak met mayonaise, ketchup en/of chilisaus.

Ingrediënten

  • 100 g diepvriesfrieten
  • Frituurolie
  • ½ tl chilipoeder
  • 4 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
  • 1 bosui, in smalle ringen
  • 1 el rodewijnazijn

Publicatie datum: 06 januari 2025