Carajillo met room

Dit is de alcoholvrije versie van de klassieke Spaanse koffie! Deze rijke, aromatische koffie is gemaakt met Lyre's Dark Cane en rietsuikersiroop, afgetopt met een luchtige, zelfgeklopte room.

Gang
Drank
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom met een mixer tot de dikte van yoghurt.
  2. Maal de koffiebonen en zet er in 600 ml koffie mee. Verdeel de alcoholvrije rum en de rietsuikersiroop over 4 (voorverwarmde) glazen.
  3. Schenk de koffie erbij en roer door. Voeg meer siroop toe als je van zoet houdt. Schep voorzichtig de room erop zodat de room bovenop de koffie blijft. Serveer direct.

Tip

  • In dit recept bepaalt de koffie natuurlijk voor een groot deel de smaak. Bij de ‘rum’ past een sterke koffie, maar een espresso is te weinig en te sterk. Zet daarom eens koffie in een koffiezet met zelf gemalen espressobonen (bij zelf malen kan je de koffie grover laten). Een lekkere pittige snelfiltermaling is ook een optie.

Ingrediënten

  • 120 ml slagroom
  • 50 g koffiebonen
  • 100 ml Lyre’s Dark cane
  • 20 ml Jolie rietsuikersiroop

Publicatie datum: 06 januari 2025