Vegetarische dumpling

Gestoomde dumplings met een vulling van groenten

Gang
Hapje
Aantal Personen
20
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak alle groenten schoon en snijd de shiitake, winterwortel en taugé ragfijn. Rasp de gember, snipper de knoflook, snijd de bosui in ringetjes en hak de koriander fijn.
  2. Fruit in een hapjespan de knoflook en de gember aan in een scheutje zonnebloemolie. Zet het vuur hoger en voeg de fijngesneden groenten toe. Laat kort bakken tot het licht kleurt.
  3. Zet het vuur lager en voeg de bosui, de koriander en de oestersaus toe. Schep goed door elkaar en neem van het vuur.
  4. Blancheer de stengels bieslook zeer kort, koel direct terug en dep goed droog.
  5. Leg de wontonvellen naast elkaar op het aanrecht en verdeel het groentemengsel over de vellen. Maak de randjes lichtjes vochtig met water.
  6. Vouw het pakketje dicht, zodoende dat de puntjes bij elkaar komen als een zakje.
  7. Bind dicht als een geldzakje met de geblancheerde bieslook.
  8. Leg een velletje bakpapier in een stoommand en prik er flink wat gaatjes in. Leg er de dumplings op en stoom ze ongeveer 15 minuten boven een pan met kokend water.
  9. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en serveer bij de warme dumplings.

Tip

In plaats van wontonvellen kun je ook geblancheerde bladeren van Chinese kool gebruiken om de dumplings mee te maken.  
Wil je het helemaal plantaardig maken, vervang de oestersaus dan door ketjap manis.
Nog sneller aan tafel, kies voor een van de kant-en-klare dimsums en serveer deze met kimchi srirachasaus.

Ingrediënten

  • 200 g shiitake
  • ½ winterwortel
  • 125 g taugé
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels bosui
  • ⅙ bosje koriander
  • 20 stengels bieslook
  • 20 wontonvellen
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 6 el oestersaus

Voor de dipsaus

  • 4 el chilisaus
  • 4 tl sesamolie
  • 2 tl honing
  • Enkele druppels sojasaus
  • 1 tl geroosterd sesamzaad

Publicatie datum: 13 november 2024