Gerookte sardines toast

Matze met hüttenkäse, sardientjes en geweld mosterdzaad

Gang
Hapje Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
1 dag

Bereidingswijze

  1. Kook voor het gewelde mosterdzaad het water, de azijn en de suiker op in een steelpannetje. Voeg het mosterdzaad toe en laat ongeveer 15 minuten heel zachtjes pruttelen.
  2. Neem van het vuur en schep direct in een brandschoon potje. Sluit het deksel en laat minimaal een nacht doortrekken in de koelkast.
  3. Kruid de hüttenkäse met versgemalen peper en zout.
  4. Was de radijsjes en schaaf zeer dun.
  5. Verdeel de hüttenkäse over de matzes en leg er de uitgelekte sardientjes op.
  6. Top met de geschaafde radijsjes en wat geweld mosterdzaad. Garneer eventueel met topjes dille.

Ingrediënten

  • 2 matzes
  • 200 g hüttenkäse
  • 1 blikje sardines in olijfolie
  • 4 radijsjes
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • Optioneel: topjes verse dille

Voor het gewelde mosterdzaad

  • 40 g mosterdzaad
  • 1 dl water
  • 1 dl azijn
  • 45 g kristalsuiker

Publicatie datum: 13 november 2024