Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Klop met behulp van een handmixer de roomboter met de rietsuiker en de helft van de honing tot een luchtig mengsel.
Rasp er de schil van een halve sinaasappel bij en voeg de tarwebloem, de eieren en de ricotta toe.
Klop nog kort door tot een glad mengsel is ontstaan. Verdeel over 4 vuurvaste schaaltjes (ramequins) en plaats ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De baked ricotta is goed als deze goudbruin is gebakken en ietwat opgeblazen is.
Pers het sap van 1 sinaasappel uit in een steelpan en voeg er de rasp van een halve sinaasappel en de rest van de honing aan toe. Laat stevig inkoken tot het licht stroperig wordt.
Voeg er de elitehaver aan toe en laat enkele minuten pruttelen in de siroop.
Snijd de schillen van de rest van de citrusvruchten en snijd in dunne plakjes.
Leg de plakjes citrusfruit harmonieus op de warme baked ricotta en lepel er rijkelijk de warme noten met de aanhangende siroop overheen.
Tip
In plaats van elitehaver kun je iedere andere soort noten of je eigen melange van noten gebruiken.