Panzanella funghi

Lauwwarme salade van gebakken notenbrood met truffel, gebakken paddenstoelen, geroosterde radicchio en burrata

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht Lunchgerecht Brunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Snijd het brood in grove blokjes.
  2. Laat de truffelboter smelten in een ruime bakpan en voeg de blokjes notenbrood toe. Bak op een middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep uit de pan in een kom en voeg een scheutje rodewijnazijn en olijfolie toe. Kruid met zout en peper en hussel goed door elkaar.
  3. Haal de buitenste bladeren van de radicchio en snijd in grove stukken. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan waarin het brood is gebakken en rooster de radicchio op hoog vuur tot het stevig kleurt. Blus af met een flinke scheut rodewijnazijn. Laat roosteren tot het vocht is verdampt. Kruid met zout en peper en houd apart.
  4. Snijd of scheur de paddenstoelen. Verwarm een scheutje olijfolie in een bakpan en fruit er de knoflook in aan. Voeg de paddenstoelen toe en bak goudbruin. Zet het vuur uit, voeg de peterselie toe en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  5. Meng het gebakken brood met de paddenstoelen en de radicchio. Verdeel over 4 borden.
  6. Laat de burrata uitlekken en scheur in stukjes. Verdeel over de salade en besprenkel lichtjes met rodewijnazijn en olijfolie. Maal er nog wat versgemalen peper over en garneer eventueel met plakjes carpaccio van zomertruffel.

Ingrediënten

  • ½ notenbol
  • 50 g truffelboter
  • 1 radicchio
  • 600 g gemengde paddenstoelen
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 1 bol burrata
  • Scheutje goede olijfolie
  • Scheutje rodewijnazijn
  • Versgemalen peper
  • Zout

Optioneel

  • Carpaccio van zomertruffel

Publicatie datum: 13 november 2024