Kabeljauwrugfilet met beurre blanc, parelcouscous en bimi

Een verfijnd gerecht van kabeljauwrugfilet, geserveerd met een romige beurre blanc, parelcouscous en beetgare bimi

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrooi de kabeljauwrugfilets met zout en peper. Verhit olijfolie in een ovenbestendige koekenpan. Bak de kabeljauw 2 minuten op middelhoog vuur met de velkant naar beneden, totdat het vel krokant is. Draai de vis om en plaats de pan 6-8 minuten in de oven om de vis verder te garen.
  2. Doe de witte wijn en sjalot in een steelpan en laat inkoken tot er ongeveer een derde overblijft. Voeg de visbouillon toe en laat opnieuw inkoken tot de helft. Zet het vuur laag en klop de koude boterblokjes één voor één door de saus totdat deze mooi gebonden is. Voeg citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit olijfolie in een pan en bak de parelcouscous kort aan. Voeg de groentebouillon toe en kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de kappertjes, fijngehakte tomaat en peterselie door de gare couscous. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Blancheer de bimi 2 minuten in kokend gezouten water en spoel af onder koud water om de kleur te behouden. Verhit boter in een koekenpan en bak de bimi kort op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout.
  5. Schep de parelcouscous op het bord en leg de kabeljauw ernaast. Verdeel de bimi speels rondom. Lepel de beurre blanc over en naast de kabeljauw. Garneer met verse kruiden en citroenzest.

Ingrediënten

Kabeljauwrugfilet

  • 4 kabeljauwrugfilets (ca. 150 g per stuk)
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Beurre blanc

  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 100 ml visbouillon
  • 150 g roomboter (in blokjes, koud)
  • 1 el citroensap
  • Zout en peper naar smaak

Parelcouscous

  • 200 g parelcouscous
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 1 tomaat (fijngehakt)
  • 1 el fijngehakte peterselie

Bimi

  • 200 g bimi
  • 1 el boter
  • Zout naar smaak

Garnering

  • Verse kruiden, zoals cress of waterkers
  • Citroenzest

Publicatie datum: 29 november 2024