Gorgonzola ravioli van marsepein met bleekselderij

Ravioli van marsepein en gorgonzola dolce met een salade van bleekselderij en appel, geserveerd met druiven en stroop van aceto balsamico 

Gang
Amuse Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Rol de marsepein met behulp van een deegroller uit tot een dunne plak. Bestrooi de werkbank eventueel met een beetje poedersuiker als de marsepein blijft plakken.
  2. Steek 8 ronde plakjes uit de marsepein met behulp van een steker.
  3. Maak 4 bolletjes van de kaas en leg op de marsepein. Leg er een andere plak op en druk de randjes aan.
  4. Schil de bleekselderij en snijd in fijne brunoise.
  5. Snijd de appel in dunne plakjes, bewaar er 2 en snijd de rest in fijne brunoise.
  6. Meng de appel en de bleekselderij en maak aan met een scheutje olijfolie.
  7. Snijd de druiven doormidden en lepel voorzichtig uit met een parisienneboor.
  8. Dresseer de salade van bleekselderij op het bord en leg er een ravioli op. Brand lichtjes af met een crème-brûléebrandertje.
  9. Lepel er de druifjes langs en garneer de ravioli met stukjes witlof, een half plakje appel en fijngehakte amandel. Top met de cress en druppel er de stroop langs.

Tip

Dresseer het gerecht compact, zodat je alle smaken samen hebt. 

Serveertip

Bereid de ravioli voor zonder deze af te branden. Op een plateau in de koelkast kan het zo al klaarliggen en hoeft het bij het serveren alleen afgebrand te worden. 

Ingrediënten

  • 200 g marsepein
  • 120 g gorgonzola dolce
  • 120 g bleekselderij
  • 1 grannysmithappel
  • 10 witte druiven
  • 1 stronkje witlof
  • 80 g aceto balsamicostroop
  • 25 g gerookte amandel
  • 1 bakje vene cress
  • Olijfolie

Publicatie datum: 13 november 2024