Glamour borrelplank

Borrelplank vermomd als een champagnetoren. Met zalm met viskuit, Explosion met mandarijn, kaas met mosterd en noten, Reypenaer met uienmarmelade, nduja met groentechips en pata negra met vijgen.

Gang
Hapje
Aantal Personen
8 12
Bereidingstijd
25 minuten

Bereidingswijze

Voor de zalm met viskuit

  1. Laat de zalm uitlekken, pluk in stukjes en verdeel over champagnecoupes.
  2. Schep er een beetje viskuit op en lepel er dotjes zure room langs. Steek er een stuk pergamena in. Garneer eventueel met de cress.

Voor de Explosion met mandarijn

  1. Pel de mandarijn en snijd in plakjes.
  2. Snijd de kaas in zeer dunne plakjes.
  3. Verdeel de marmelade over champagnecoupes en steek er de stukjes kaas in.
  4. Leg er een plakje mandarijn bij en garneer eventueel met de cress.

Voor de kaas met mosterd en noten

  1. Snijd de Hooibloemkaas in blokjes en verdeel over champagnecoupes.
  2. Schep de mosterd in een spuitzakje en spuit dotjes tussen de kaas.
  3. Rooster de pecannoten in een droge pan. Voeg de suiker toe en laat lichtjes karamelliseren. Schep uit de pan en laat afkoelen.
  4. Verdeel de noten over de glazen. Garneer eventueel met bloemblaadjes.

Voor de Reypenaer met uienmarmelade

  1. Snijd flinterdunne plakjes van de Reypenaer.
  2. Verdeel de marmelade over champagnecoupes en steek er de kaas in. Garneer eventueel met de cress.

Voor de nduja met groentechips

  1. Verdeel de nduja over champagnecoupes en steek er rechtop de groentechips in. Garneer eventueel met rock chives.

Voor de pata negra met vijgen

  1. Snijd de gedroogde vijgen doormidden en doe samen met de port in een steelpan. Breng aan de kook en laat reduceren tot het stroperig is geworden.
  2. Maak roosjes van de pata negra en leg in een champagnecoupe. Leg er een gedroogde vijg met wat siroop langs.
  3. Snijd de verse vijgen in parten en leg tegen de ham aan.
  4. Leg er een plakje vruchtenbrood bij en garneer eventueel met flower sprinkles.

Ingrediënten

Voor de zalm met viskuit

  • 1 blikje Minerva zalm
  • 8 tl viskuit
  • 125 ml zure room
  • 4 plakjes pergamena brood
  • Optioneel: enkele topjes vene cress

Voor de Explosion met mandarijn

  • 125 g Wijngaard Explosion
  • 1 mandarijn
  • 4 el Siciliaanse mandarijn marmalade
  • Optioneel: enkele topjes affila cress

Voor de kaas met mosterd en noten

  • 125 g Hooibloemkaas
  • 4 el dragonmosterd
  • 75 g pecannoten
  • 35 g kristalsuiker
  • Optioneel: eetbare bloemblaadjes

Voor de Reypenaer met uienmarmelade

  • 125 g Reypenaer XO
  • 4 el rode uienmarmelade
  • Optioneel: scarlett cress

Voor de nduja met groentechips

  • 150 g nduja
  • 100 g groentechips
  • Optioneel: rock chives

Voor de pata negra met vijgen

  • 10 plakjes pata negra
  • 2 verse vijgen
  • 5 gedroogde vijgen
  • 1 dl rode port
  • 10 plakjes violetta vruchtenbrood
  • Optioneel: flower sprinkles

Publicatie datum: 13 november 2024