Geroosterde knolselderij in geitenboter

Geroosterde knolselderij met lavasolie hazelnoot en pecorinokaas

Gang
Bijgerecht Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Pluk de blaadjes van de maggiplant en blancheer 1 minuut in gezouten water. Koel direct terug in ijswater.
  2. Knijp zeer goed uit en mix volledig glad met de olijfolie met behulp van een staafmixer. Giet op een koffiefilter die in een zeef hangt en laat 1,5 uur uitlekken, zodat een knalgroene olie ontstaat.
  3. Verwarm de oven voor op 170°C.
  4. Snijd de schil van de knolselderij en snijd in mooie parten. Leg in een ovenschaal en voeg de geitenboter, versgemalen peper en een snuf fleur de sel toe. Plaats in de oven en laat ongeveer 35 minuten roosteren. Lepel er tussendoor regelmatig de boter overheen. De knolselderij is goed als deze licht is gekaramelliseerd en mooi zacht is geworden.
  5. Kneus de hazelnoten.
  6. Dresseer de knolselderij op een schaal en bestrooi met de hazelnoten. Rasp er rijkelijk de pecorino overheen. Lepel er ten slotte de lavasolie langs en overheen.

Ingrediënten

  • 1 bosje lavas (maggiplant)
  • 1 dl goede olijfolie
  • 2 middelgrote knolselderijen
  • 65 g geitenboter
  • 50 g pecorino
  • 40 g hazelnoten
  • Versgemalen peper
  • Gerookt zeezout

Publicatie datum: 13 november 2024