Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Pluk de blaadjes van de maggiplant en blancheer 1 minuut in gezouten water. Koel direct terug in ijswater.
Knijp zeer goed uit en mix volledig glad met de olijfolie met behulp van een staafmixer. Giet op een koffiefilter die in een zeef hangt en laat 1,5 uur uitlekken, zodat een knalgroene olie ontstaat.
Verwarm de oven voor op 170°C.
Snijd de schil van de knolselderij en snijd in mooie parten. Leg in een ovenschaal en voeg de geitenboter, versgemalen peper en een snuf fleur de sel toe. Plaats in de oven en laat ongeveer 35 minuten roosteren. Lepel er tussendoor regelmatig de boter overheen. De knolselderij is goed als deze licht is gekaramelliseerd en mooi zacht is geworden.
Kneus de hazelnoten.
Dresseer de knolselderij op een schaal en bestrooi met de hazelnoten. Rasp er rijkelijk de pecorino overheen. Lepel er ten slotte de lavasolie langs en overheen.