Gepofte pompoenpuree

Puree van gepofte flespompoen

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Oventijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Bereid de kamado barbecue voor om indirect te kunnen grillen waarbij de temperatuur in de indirecte zone ongeveer 140-150 °C mag bedragen.
  2. Snijd de flespompoen in de lengte doormidden. Lepel de zaadlijsten uit de flespompoen en besprenkel aan de gesneden kant met olijfolie. Kruid rijkelijk met zout en peper.
  3. Leg met de ongesneden kant naar beneden in de indirecte zone en laat ongeveer 1 uur zachtjes poffen.
  4. Lepel het vlees uit de schil als de pompoen helemaal gaar is. Draai het vlees in de blender met 50 gram daslookboter tot een romige puree.

Serveertip

Deze pompoenpuree is perfect als bijgerecht bij shortribs met een lak van herfstbock.

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 50 g daslookboter
  • Scheutje olijfolie
  • Versgemalen peper
  • Zout

Publicatie datum: 13 november 2024