Kropsla met Noordzeevissalade, avocado en Hollandse garnalen

Kropsla gevuld met Noordzeevissalade, gegarneerd met avocado, Hollandse garnalen, granaatappel en toast.

Gang
Voorgerecht Lunchgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Was de kropsla en droog de blaadjes voorzichtig af. Leg elk blaadje kropsla op een bord en vul deze met een royale lepel Noordzeevissalade.
  2. Snijd de avocado in dunne partjes en leg deze op de gevulde kropsla. Verdeel de julienne gesneden appel over de avocado.
  3. Verdeel de Hollandse garnalen over de avocado en de appel.
  4. Strooi de granaatappelpitjes en kappertjes over het gerecht voor extra smaak en textuur.
  5. Garneer het geheel met borage cress
  6. Serveer het gerecht met een sneetje licht geroosterde toast per persoon. De toast kan worden gebruikt om de salade en garnalen op te scheppen.

Ingrediënten

  • 4 blaadjes kropsla
  • 100 g SmitVis Noordzeevissalade
  • 1 avocado, in partjes
  • 150 g Hollandse garnalen
  • 50 g julienne gesneden appel
  • 50 g granaatappelpitjes
  • 20 g kappertjes
  • 10 g borage cress (of andere microgroenten)
  • 4 sneetjes toast (licht geroosterd)

Publicatie datum: 15 oktober 2024