Cioccolata calda

Een rijke, Italiaanse warme chocolademelk. Dik, romig en perfect om jezelf mee te verwennen op koude winterdagen. Pure chocoladewellness!

Gang
Drank
Aantal Personen
1
Bereidingstijd
10 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng 200 ml volle melk aan de kook.
  2. Doe 50 g chocoladecallets of -rasp in een glas of beker en schenk de hete melk erop. Laat 2 minuten staan en roer dan door zodat de chocola smelt.
  3. Voeg 2 eetlepels tiramisu-likeur toe.
  4. Serveer als traktatie met een ‘tirami-soesje’, een slagroomsoesje bestoven met cacaopoeder.

Tips

- Serveer als traktatie met een ‘tirami-soesje’, een slagroomsoesje bestoven met cacaopoeder.

- Je kunt uiteraard variëren met de soort chocola. Als je het zoeter wilt kun je wat suiker toevoegen.

- Liever geen alcohol, geef dan een smaaktwist met een van de heerlijke siropen van Jolie.

Ingrediënten

  • 5 g chocoladecallets of -rasp
  • 200 ml volle melk
  • 2 el tiramisu-likeur
  • Slagroomsoesje
  • 1 tl cacaopoeder

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten