Zoetzure groenten

Ingemaakte, knapperige groenten

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
6
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon en was ze. Laat goed drogen. Laat groenten als radijsjes en snackkomkommers heel.
  2. Doe alle ingrediënten voor het zoetzuur in een pan en breng langzaam tegen het kookpunt. Zet het vuur lager en laat nog 10 minuten trekken.
  3. Giet door een fijne zeef en breng opnieuw tegen het kookpunt.
  4. Vul brandschone potten voor ⅘ met de groenten en druk aan.
  5. Vul de potten tot net onder de rand met het gloeiendhete zoetzuur. Controleer of de randen van de potten goed schoon zijn en sluit de potten direct.
  6. Laat afkoelen en plaats dan in de koelkast. De groenten zijn het lekkerste als je ze nog minimaal een week laat staan.

TipHet zoetzuur is een basisrecept dat je voor vrijwel alle zoetzure groenten kunt gebruiken. De specerijen en kruiden kun je geheel naar eigen wens aanpassen aan de in te maken groenten.

Ingrediënten

Voor het zoetzuur:

  • 1 l natuurazijn
  • 5 dl water
  • 250 g kristalsuiker
  • 2 el zout
  • 1 el kurkuma
  • 10 slagen peper uit de molen
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 kg stevige groente, zoals snackkomkommers, radijsjes, bloemkoolroosjes, bospeen

Publicatie datum: 01 mei 2024