Zeebaars van de barbecue

Hele zeebaars met gesmoorde groente en een puree van aardappel en bloemkool

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Schil de aardappels en snijd grof. Snijd roosjes van de bloemkool en zet samen met de aardappels onder water. Voeg een snuf zout toe en kook in ongeveer 20 minuten volledig gaar. Giet af, laat goed uitlekken en stamp tot een fijne puree.
  3. Maak de puree lekker smeuïg met olijfolie en kruid met zout en peper.
  4. Draai, terwijl de aardappels koken, de kruiden met een flinke scheut olijfolie tot een gladde puree en kruid met zout en peper. Zorg dat de kruidenolie nog wel lopend is.
  5. Trek de draden van de peultjes en de sugarsnaps en blancheer kort in gezouten water.
  6. Leg de zeebaarzen op een bakplaat en plaats in de voorverwarmde oven. Laat ongeveer 10 minuten bakken en controleer dan of de filets loslaten van de graat. Laat anders nog enkele minuten bakken.
  7. Verwarm ondertussen een beetje van de kruidenolie in een hapjespan en smoor er de zeekraal met de peultjes en de sugarsnaps in.
  8. Dresseer de bloemkoolpuree op een grote schaal en verdeel er de groenten overheen.
  9. Leg er de zeebaarzen op en lepel er nog wat kruidenolie overheen.

TipDe zeebaars kan ook perfect op de barbecue bereid worden.

Ingrediënten

  • 2 BBQ zeebaarzen
  • 400 g kruimige aardappels
  • 1/4 bloemkool
  • 300 g zeekraal
  • 250 peultjes
  • 250 g sugarsnaps
  • ¼ bosje peterselie
  • ¼ bosje bieslook
  • goede olijfolie
  • fleur de sel
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 01 mei 2024