Ribeye van de barbecue

Langzaam gegaarde en kort gegrilde ribeye aan het stuk, bereid volgens de reverse sear-techniek.  

Gang
Component
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur 20 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor op indirect garen en breng op een temperatuur van rond de 110°C.
  2. Plaats de ribeye op de barbecue, bij gebruik van een hitteschild kan deze overal geplaatst worden. Bij gebruik van twee zones, de koelere zone gebruiken.
  3. Steek de kernthermometer in het dikste stuk van de ribeye. Gaar de ribeye in zijn geheel tot een kerntemperatuur van 47°C.
  4. Als de ribeye de juiste temperatuur heeft bereikt, leg de ribeye dan (losjes) afgedekt met folie op een snijplank en laat rusten.
  5. Terwijl de ribeye ligt te rusten kan de barbecue om worden gebouwd naar directe hitte om het stuk vlees te grillen.
  6. Als de grill heet is kan de ribeye aan alle kanten worden gegrild, zodat er een krokante korst ontstaat.
  7. Laat het stuk vlees wederom enkele minuten rusten onder een stuk folie.
  8. Snijd de ribeye in plakken en breng op smaak met zout en peper.

TipRub de ribeye van tevoren in met een barbecue-rub. 

Ingrediënten

  • 500 g ribeye
  • peper
  • zout

Publicatie datum: 18 april 2024