Procureur van de barbecue

Gepekelde en geroosterde varkensnek van de barbecue

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
2 uur 30 minuten
Wachttijd
12 uur

Bereidingswijze

  1. Snijd het teveel aan vet van de procureur.
  2. Verwarm het water en voeg er het zout aan toe. Blijf roeren tot het zout volledig is opgelost. Laat het water volledig afkoelen en voeg er de helft van de rub aan toe. Roer goed door.
  3. Schenk de afgekoelde pekel in een ruime bak en leg er procureur in. Eventueel kun je er nog iets zwaars op leggen zodat het vlees onder het vocht blijft.
  4. Plaats in de koelkast en laat 12 uur pekelen.
  5. Neem de volgende dag uit de pekel en spoel goed af onder de kraan. Dep zeer goed droog en wrijf rondom in met de rest van de rub
  6. Steek de kamado aan en zorg voor een directe en een indirecte zone. Warm de kamado zo voor dat de temperatuur in de deksel ongeveer 140 °C. bedraagt.
  7. Leg de procureur op de directe zone en braad rondom mooi aan.
  8. Verplaats naar de indirecte zone en laat ongeveer 2,5 uur zachtjes garen. Draai het vlees tijdens het garen iedere 20 minuten om, zodat het gelijkmatig gaart.
  9. Controleer met een kernthermometer of de kerntemperatuur minimaal 68 °C bedraagt.
  10. Rooster nog kort rondom op de direct zone. Neem van de barbecue, kruid lichtjes met fleur de sel en versgemalen peper en snijd in mooie plakken. Eventueel kun je de plakken nog kort roosteren op de barbecue.

Ingrediënten

  • 1500 g procureur
  • 5 l water
  • 375 g keukenzout
  • 4 el barbecuerub
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 01 mei 2024