Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm het water en voeg er het zout aan toe. Blijf roeren tot het zout volledig is opgelost. Laat het water volledig afkoelen en voeg er de helft van de rub aan toe. Roer goed door.
Schenk de afgekoelde pekel in een ruime bak en leg er procureur in. Eventueel kun je er nog iets zwaars op leggen zodat het vlees onder het vocht blijft.
Plaats in de koelkast en laat 12 uur pekelen.
Neem de volgende dag uit de pekel en spoel goed af onder de kraan. Dep zeer goed droog en wrijf rondom in met de rest van de rub
Steek de kamado aan en zorg voor een directe en een indirecte zone. Warm de kamado zo voor dat de temperatuur in de deksel ongeveer 140 °C. bedraagt.
Leg de procureur op de directe zone en braad rondom mooi aan.
Verplaats naar de indirecte zone en laat ongeveer 2,5 uur zachtjes garen. Draai het vlees tijdens het garen iedere 20 minuten om, zodat het gelijkmatig gaart.
Controleer met een kernthermometer of de kerntemperatuur minimaal 68 °C bedraagt.
Rooster nog kort rondom op de direct zone. Neem van de barbecue, kruid lichtjes met fleur de sel en versgemalen peper en snijd in mooie plakken. Eventueel kun je de plakken nog kort roosteren op de barbecue.