Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schep bolletjes van de verschillende soorten sorbetijs en leg op een schaal. Plaats terug in de vriezer en laat even stevig aanvriezen.
Meng in een kom de rijstebloem met de kokosmelk, de kristalsuiker en het water. Roer even goed door.
Verdeel de massa over 3 porseleinen of kunststof bakjes en kleur ieder mengsel lichtjes met een andere kleurstof.
Plaats de schaaltjes afzonderlijk van elkaar 1,5 minuut in de magnetron op vol vermogen. Neem uit de magnetron en roer zeer stevig door met een garde tot het weer klontvrij is. Plaats dan 1 minuut terug in de magnetron en roer weer door.
Laat de massa’s afkoelen. Bestuif de werkbank met maizena en vorm 5 bolletjes van iedere kleur deeg. Druk plat met je bestoven handen en rol dan met een deegroller uit tot ongeveer 5 mm dikte. Het klopt dat het deeg taai en elastisch is, dat is precies de bedoeling van mochi.
Neem het bolletje ijs en vouw deze in het mochideeg. Zorg dat de randjes aan de onderkant goed gesloten zijn en plaats terug in de vriezer. Zorg dat de mochi’s goed afgedekt zijn. Geef iedere soort sorbet een eigen kleur deeg.
Smeer de mochi’s net voor het serveren lichtjes in met water en bestrooi met de geraspte kokos.