Mochi-ijs

Zelfgemaakte, Japanse mochi met een vulling van sorbetijs

Gang
Nagerecht Hapje
Aantal Personen
15
Bereidingstijd
40 minuten

Bereidingswijze

  1. Schep bolletjes van de verschillende soorten sorbetijs en leg op een schaal. Plaats terug in de vriezer en laat even stevig aanvriezen.
  2. Meng in een kom de rijstebloem met de kokosmelk, de kristalsuiker en het water. Roer even goed door.
  3. Verdeel de massa over 3 porseleinen of kunststof bakjes en kleur ieder mengsel lichtjes met een andere kleurstof.
  4. Plaats de schaaltjes afzonderlijk van elkaar 1,5 minuut in de magnetron op vol vermogen. Neem uit de magnetron en roer zeer stevig door met een garde tot het weer klontvrij is. Plaats dan 1 minuut terug in de magnetron en roer weer door.
  5. Laat de massa’s afkoelen. Bestuif de werkbank met maizena en vorm 5 bolletjes van iedere kleur deeg. Druk plat met je bestoven handen en rol dan met een deegroller uit tot ongeveer 5 mm dikte. Het klopt dat het deeg taai en elastisch is, dat is precies de bedoeling van mochi.
  6. Neem het bolletje ijs en vouw deze in het mochideeg. Zorg dat de randjes aan de onderkant goed gesloten zijn en plaats terug in de vriezer. Zorg dat de mochi’s goed afgedekt zijn. Geef iedere soort sorbet een eigen kleur deeg.
  7. Smeer de mochi’s net voor het serveren lichtjes in met water en bestrooi met de geraspte kokos.

Ingrediënten

  • 5 bolletjes frambozensorbet
  • 5 bolletjes mangosorbet
  • 5 bolletjes passievruchtensorbet
  • 250 g glutinous riceflour (rijstebloem)
  • 300 ml kokosmelk
  • 50 g kristalsuiker
  • 175 ml water
  • gele, rode en oranje kleurstof
  • maïzena
  • geraspte kokos (geroosterd)

Publicatie datum: 01 mei 2024