Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Spoel de inktvistentakels goed af onder de kraan en dep droog.
Verwarm in een brede pan 2 liter water en voeg er de witte wijn, de laurierblaadjes en het sap van 1 citroen aan toe. Snijd de andere citroen in plakjes en voeg eveneens toe. Kruid het vocht met een flinke snuf zout en versgemalen peper.
Breng tegen de kook, voeg de tentakels toe en laat 45 minuten zachtjes pruttelen. Laat vervolgens afkoelen in de bouillon.
Snijd ondertussen de schil van de gekonfijte citroen ragfijn en hak de olijven fijn. Meng in een kommetje met de rodewijnazijn en een flinke scheut olijfolie.
Snijd de dille en de bieslook fijn en meng door de dressing. Kruid eventueel met een snufje zout en versgemalen peper.
Hak de gerookte amandelen grof.
Prik de afgekoelde en uitgelekte tentakels aan spiesen. Lepel er wat van de dressing overheen.
Verwarm een tafelbarbecue voor tot deze goed heet is. De spiesen kunnen ook in een grillpan of op een reguliere barbecue bereid worden.
Rooster de spiesen kort om en om tot ze mooi beginnen te kleuren.
Dresseer op een schaal en lepel er rijkelijk de rest van de dressing overheen. Bestrooi met de gerookte amandelen.