Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schil de winterwortel en snijd in kleine blokjes. Maak de ui schoon en snipper fijn.
Snijd de speklappen in reepjes.
Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en fruit er de ui en de wortel in aan. Neem uit de pan en houd apart.
Bak in dezelfde pan de stukjes speklap tot ze krokant beginnen te worden. Voeg het gehakt toe en laat mooi bruin bakken.
Schep er de groenten weer bij en voeg de tomatenpuree toe. Laat enkele minuten smoren en voeg dan een flinke hoeveelheid barbecuesaus toe. Het mag een mooie, gebonden massa worden.
Snijd de peterselie fijn en meng door de massa. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Vet pasteivormpjes in en bekleed aan de binnenkant met een plakje (ontdooid) bladerdeeg.
Verdeel de vulling over de pasteivormpjes.
Maak de bovenkant van het deeg licht vochtig en druk er een nieuwe plakje bladerdeeg op. Zorg dat de randjes goed aan elkaar geplakt zijn. Maak met een schaar een klein knipje in het deeg.
Smeer de pasteitjes in met losgeklopt ei. Plaats in de voorverwarmde oven en laat in ongeveer 25 minuten goudbruin en krokant bakken.
Laat enkele minuten rusten en haal dan uit de vorm. Serveer de Australian meat pie met barbecuesaus en schijfjes augurk.