Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de spitskool in de lengte doormidden. Kruid de gesneden kanten met versgemalen peper en zout.
Snijd de boter in dunne plakjes en beleg 1 helft van de spitskool (gesneden kant) met de boter.
Druk de 2 helften tegen elkaar en pak goed in met aluminiumfolie.
Leg het pakketje op het rooster en laat ongeveer 25 minuten roosteren tot het beetgaar is geworden. Draai de spitskool tussendoor wel een aantal keren om. Controleer met een mesje of het zacht genoeg is geworden.
Pak de spitskool uit en snijd iedere helft in de lengte doormidden.
Schenk er de vrijgekomen boter overheen en rooster nog kort op de barbecue tot het mooi gekleurd is.