Spiesjes van krieltjes en rozemarijn

Geroosterde krieltjes met boter van rode wijn, tomaatjes en basilicum

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue om direct te kunnen grillen.
  2. Borstel de krieltjes zeer goed schoon. Kook de krieltjes ongeveer 12 minuten in gezouten water. Controleer of ze net beetgaar zijn.
  3. Ris de draadjes van de rozemarijn en prik de krieltjes aan de takjes rozemarijn.
  4. Verwarm een vuurvaste schaal op de barbecue tot deze gloeiendheet is en leg er de spiesjes van krieltjes in.
  5. Voeg de, in stukjes gesneden, boter toe en laat bakken tot de krieltjes mooi gekleurd zijn. Kruid na met versgemalen peper en zout.
  6. Dresseer op een schaal en garneer eventueel met topjes basilicum.

Ingrediënten

  • 500 g krieltjes
  • 8 takjes verse rozemarijn
  • 60 g boter met rode wijn en gedroogde tomaatjes
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 31 januari 2024