Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Was de prei grondig en snijd er het donkere groen af.
Leg de prei direct in de kooltjes of op het rooster boven de smeulende kooltjes.
Laat roosteren tot het rondom stevig is gekleurd (het mag bijna zwart zijn) is en zacht is geworden.
Neem van het vuur, verwijder het buitenste blad en snijd in de lengte doormidden.
Snijd de boter in zeer dunne plakjes en verdeel over de prei. Kruid met zout en peper en leg nog kort terug op de barbecue met de gesneden kant naar boven. Laat smoren tot de boter gesmolten is.
Hak ondertussen de amandelen grof.
Dresseer de prei op een schaal en bestrooi met de gehakte amandelen.