Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng in de planeetmenger (keukenmachine) de bloem met de lauwwarme melk, de suiker, het zout, het ei, de gist en de boter. Kneed nog enkele minuten stevig door. Voeg er de pistachenoten en de cranberry’s aan toe en meng nog even goed door. Dek af met een vochtige doek. Laat op een warme plek een uur rijzen.
Maak ondertussen de vulling door het water in een steelpan te verwarmen met het roompoeder. Blijf 5 minuten roeren tot een stevige pudding is ontstaan. Meng er de pasta doorheen en kleur eventueel nog iets groener met een druppeltje kleurstof. Laat afkoelen.
Kneed het deeg lichtjes door en verdeel in 2 stukken.
Vet een tulbandvorm goed in en druk er voorzichtig het eerste stuk deeg in. Maak er met je vingers een soort kuil in en vul met de pistacheroom.
Maak de randjes van het deeg, waar geen vulling zit, vochtig en druk er de rest van het deeg op. Zorg ervoor dat de vulling echt bedekt is door deeg.
Dek af met een vochtige doek en laat 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Plaats de tulband in de oven en bak in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Controleer of het deeg gaar is door er met een prikker in te prikken. Komt deze er schoon uit dan is het deeg gaar.
Neem uit de oven, keer om op een rooster en laat afkoelen.
Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met het water en de kleurstof. Blijf roeren tot een net lopende massa is ontstaan. Blijft het te dik, voeg dan een druppel water toe.
Lepel het glazuur over de stol. Snijd aan tafel open, zodat de vulling zich toont.
TipEventueel kun je de verse gist vervangen door gedroogde gist.