Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Zet de mosselen onder in een bak met water en laat even spoelen. Verwijder kapotte exemplaren of mosselen die niet meer sluiten. Schep uit het water en laat uitlekken.
Rasp de schil van de citroen en schep in een kommetje.
Maak de knoflook schoon en hak zo fijn mogelijk. Voeg toe aan de citroen.
Snijd de peterselie ragfijn. Voeg toe aan de citroen.
Verwarm een klein beetje boter in een bakpan en voeg de panko toe. Laat zachtjes bakken tot het goudbruin kleurt. Neem uit de pan, laat afkoelen en meng met de citroen, knoflook en peterselie. Kruid met versgemalen peper en zout.
Verwarm een smeedijzeren pan tot deze goed heet is. Dit kan zowel op het fornuis als op het open vuur (barbecue). Voeg een lekkere klont van de rozemarijn-knoflookboter toe en laat smelten.
Voeg de mosselen toe en blus af met het sap van 1 citroen. Laat smoren tot de schelpen openstaan.
Neem uit de pan, verwijder 1 schelphelft en steek de mossel los. Leg ze met de open kant naar boven op een schaal of in een pan en schep op iedere mossel een vlokje boter.
Verdeel er de gremolata overheen en plaats nog enkele minuten terug op het open vuur of op het fornuis tot de mosselen goed heet zijn geworden.