Geroosterde ribeye met Noord-Afrikaanse smaken

Geroosterde en dungesneden runderribeye met za’atar, aubergine en granaatappelpitjes

Gang
Bijgerecht Brunchgerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om direct en indirect te kunnen grillen of maak een open vuur en leg er een rooster op.
  2. Neem de runderribeye op tijd uit de koelkast en smeer rondom helemaal in met de za’atar. Kruid na met zout en laat nog even rusten.
  3. Besprenkel de aubergine met olijfolie, peper en zout en leg direct boven het vuur op de barbecue. Laat rondom roosteren tot het helemaal donker is gekleurd. Leg de aubergine nu op de indirecte zone en laat verder garen tot deze helemaal zacht is geworden.
  4. Neem van de barbecue, snijd in de lengte doormidden en lepel er het vruchtvlees uit. Hak grof en maak aan met de pickled lemon paste en een beetje van de tahin.
  5. Rooster de runderribeye op de barbecue aan alle kanten tot het vlees mooi gekleurd is. Neem van het vuur en laat even rusten.
  6. Besprenkel het flatbread aan beide kanten met olijfolie en rooster om en om op de barbecue tot het licht krokant wordt. Neem van het vuur en snijd in reepjes.
  7. Snijd de runderribeye in flinterdunne tranches en kruid na met versgemalen peper en zout.
  8. Smeer de auberginepuree op een grote schaal en leg er de gesneden ribeye als een carpaccio op.
  9. Top met de zwarte tahin, geroosterd flatbread en granaatappelpitjes. Garneer met topjes koriander. Druppel er ten slotte nog wat olijfolie overheen.

Ingrediënten

  • 500 g runderribeye
  • 1 el Za’atar
  • 2 aubergines
  • 1 el pickled lemon paste
  • 3 el zwarte tahin
  • 4 tl granaatappelpitjes
  • 2 Libanees flatbread
  • 6 takjes verse koriander
  • scheutje goede olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 31 januari 2024