Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor om direct en indirect te kunnen grillen of maak een open vuur en leg er een rooster op.
Neem de runderribeye op tijd uit de koelkast en smeer rondom helemaal in met de za’atar. Kruid na met zout en laat nog even rusten.
Besprenkel de aubergine met olijfolie, peper en zout en leg direct boven het vuur op de barbecue. Laat rondom roosteren tot het helemaal donker is gekleurd. Leg de aubergine nu op de indirecte zone en laat verder garen tot deze helemaal zacht is geworden.
Neem van de barbecue, snijd in de lengte doormidden en lepel er het vruchtvlees uit. Hak grof en maak aan met de pickled lemon paste en een beetje van de tahin.
Rooster de runderribeye op de barbecue aan alle kanten tot het vlees mooi gekleurd is. Neem van het vuur en laat even rusten.
Besprenkel het flatbread aan beide kanten met olijfolie en rooster om en om op de barbecue tot het licht krokant wordt. Neem van het vuur en snijd in reepjes.
Snijd de runderribeye in flinterdunne tranches en kruid na met versgemalen peper en zout.
Smeer de auberginepuree op een grote schaal en leg er de gesneden ribeye als een carpaccio op.
Top met de zwarte tahin, geroosterd flatbread en granaatappelpitjes. Garneer met topjes koriander. Druppel er ten slotte nog wat olijfolie overheen.