Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Laat de garnalen ontdooien en dep zeer goed droog. Snijd ze over de rug bijna helemaal door, zodat ze tijdens het garen mooi open gaan staan. Schep in een kom.
Snijd de rode peper in ringetjes. Houd je van minder pittig, verwijder dan het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de tomaatjes doormidden en voeg toe aan de garnalen.
Maak de knoflook schoon. Snijd 2 teentjes in dunne plakjes en hak de rest fijn.
Snijd de peterselie ragfijn.
Meng de garnalen met de tomaat, de peper, de plakjes knoflook en de peterselie en voeg een flinke scheut olijfolie toe. Voeg het sap en de rasp van de citroen toe. Kruid met een snufje zout. Laat 2 uur marineren in de koelkast.
Bereid een barbecue voor om direct te grillen of maak een open vuur en leg er een rooster op.
Meng de gehakte knoflook met olijfolie. Kruid met versgemalen peper en zout.
Smeer de sneetjes brood aan beide kanten rijkelijk in met de knoflookolie en rooster tot toast op de barbecue.
Schep de garnalen met de marinade in een smeedijzeren pan en plaats op de barbecue. Laat smoren tot de garnalen verkleurd zijn en net gaar zijn geworden.
Serveer de sizzling shrimps met de toast van maisbrood.