Caveman style iberico secreto

In de kooltjes geroosterde iberico secreto met een romescosaus

Gang
Hoofdgerecht Bijgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor door de kooltjes verspreid neer te leggen en deze gloeiendheet te laten worden. Er hoeft geen rooster boven de kooltjes te worden gehangen. Zorg ervoor dat de kooltjes gloeiendheet zijn, maar nog niet wit gekleurd en ook niet meer zwart.
  2. Dep de secreto goed droog en snijd het te veel aan vet eraf met een scherp mes. Schud de kooltjes eventueel lichtjes op met een pook, zodat het te veel aan as eraf valt. Leg het vlees recht op de kooltjes en laat 3 minuten liggen. Draai om en grill ook de andere kant. Doordat de kooltjes perfect heet zijn, laat het geen as achter.
  3. Neem uit de kooltjes, smeer direct aan beide kanten in met een laagje harissapasta en kruid met een snufje zout.
  4. Snijd in mooie tranches en serveer met de romescosaus. Serveer er je favoriete groente van de barbecue bij.

Romescosaus

  1. Leg voor de saus de rode puntpaprika’s en de peper in de kooltjes en laat rondom roosteren tot ze geheel donker zijn gekleurd. Neem van de kooltjes en laat afgedekt iets afkoelen.
  2. Verwijder met een scherp mesje het velletje. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten en de pitjes.
  3. Pureer in de keukenmachine de paprika’s met de peper, de knoflook, de amandelen en het komijnzaad. Voeg een scheutje rodewijnazijn en olijfolie toe en laat nog even draaien tot een smeuïge saus is ontstaan. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Snijd in mooie tranches en serveer met de romescosaus. Serveer er je favoriete groente van de barbecue bij.

Ingrediënten

  • 600 g iberico secreto
  • 1 el harissapasta
  • zout

Voor de romescosaus:

  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g amandelen
  • ½ tl komijnzaad
  • scheutje rodewijnazijn
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 31 januari 2024