Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Bereid de barbecue voor door de kooltjes verspreid neer te leggen en deze gloeiendheet te laten worden. Er hoeft geen rooster boven de kooltjes te worden gehangen. Zorg ervoor dat de kooltjes gloeiendheet zijn, maar nog niet wit gekleurd en ook niet meer zwart.
Dep de secreto goed droog en snijd het te veel aan vet eraf met een scherp mes. Schud de kooltjes eventueel lichtjes op met een pook, zodat het te veel aan as eraf valt. Leg het vlees recht op de kooltjes en laat 3 minuten liggen. Draai om en grill ook de andere kant. Doordat de kooltjes perfect heet zijn, laat het geen as achter.
Neem uit de kooltjes, smeer direct aan beide kanten in met een laagje harissapasta en kruid met een snufje zout.
Snijd in mooie tranches en serveer met de romescosaus. Serveer er je favoriete groente van de barbecue bij.
Romescosaus
Leg voor de saus de rode puntpaprika’s en de peper in de kooltjes en laat rondom roosteren tot ze geheel donker zijn gekleurd. Neem van de kooltjes en laat afgedekt iets afkoelen.
Verwijder met een scherp mesje het velletje. Snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten en de pitjes.
Pureer in de keukenmachine de paprika’s met de peper, de knoflook, de amandelen en het komijnzaad. Voeg een scheutje rodewijnazijn en olijfolie toe en laat nog even draaien tot een smeuïge saus is ontstaan. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Snijd in mooie tranches en serveer met de romescosaus. Serveer er je favoriete groente van de barbecue bij.