Tartaar van coquilles met hazelnoot en bloemkool

Tartaar van coquilles met hazelnoot en bloemkool
Gang
Amuse Hapje Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pak de schelp en steek met een paletmes of fileermes strak langs de gladde schelphelft, zodat je de schelp kunt openen.
  2. Lepel de coquilles uit de schelp en verwijder de sluitspier. Spoel kort af onder de kraan en dep zeer goed droog.
  3. Hak het vlees zeer fijn en hak de hazelnoten eveneens zeer fijn.
  4. Kruid de tartaar van coquilles met de gehakte hazelnoot, citroensap en -rasp en de hazelnootolie. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm in een steelpan de azijn met het water en de suiker en roer door tot de suiker is opgelostuks
  6. Schaaf de bloemkool tot mooie plakjes of snijd in fijne roosjes en marineer 10 minuten in het warme zoetzuur. Koel terug.
  7. Maak 4 diepe schelphelften goed schoon, dep droog en dresseer er de tartaar in.
  8. Pluk fijne hartjes uit de kropsla en maak lichtjes aan met hazelnootolie.
  9. Dresseer de kropsla en de uitgelekte bloemkool bij de tartaar.

Ingrediënten

  • 8 verse coquilles Saint-Jacques in de schelp
  • sap en rasp van ¼ citroen
  • hazelnootolie
  • 8 geroosterde hazelnoten
  • ⅙ bloemkool
  • 1 dl azijn
  • 5 cl water
  • 50 gram suiker
  • ½ kropsla
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 15 september 2019