Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Steek de kamado aan en plaats een hitteschild boven de kooltjes. Warm de kamado zo voor dat de temperatuur in de deksel ongeveer 150 °C bedraagt. Beschik je over een elektrisch spit of een kamadospit, bereid deze dan voor.
Schil de knolselderijen en snijd of schaaf in dunne plakken. Schep in een grote kom.
Maak de zoete ui schoon en snijd in niet te dunne ringen.
Snijd de gekonfijte citroenen doormidden, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees en de schil in ragfijne stukjes.
Meng in een kommetje de specerijen met een flinke scheut olijfolie en kruid extra met fleur de sel.
Marineer de plakken knolselderij rijkelijk met de kruidenolie, de gekonfijte citroen en wat fleur de sel. Schep goed door elkaar zodat de knolselderij geheel bedekt is met de marinade.
Doe hetzelfde met de zoete ui.
Spies telkens een aantal plakken knolselderij op het spit, vervolgens wat uiringen en dan weer knolselderij. Ga zo door tot alle knolselderij en ui gebruikt is. Druk tussendoor zeer goed aan zodat het 1 geheel vormt en het de vorm van een rol shoarma krijgt.
Hang het spit in de kamado volgens de instructies van het spit en laat deze al draaiend ongeveer 90 minuten roosteren. Plaats een vuurvaste schaal onder het spit om het druipende vet op te vangen. Schenk daar een flinke scheut water in. Daardoor verbrandt het niet en blijft de rol ook sappiger.
Smeer de rol tussendoor regelmatig in met de kruidenpasta tot deze volledig gebruikt is. Lepel er iedere 10 minuten rijkelijk het braadvocht uit de vuurvaste schaal overheen.
De shoarmarol is goed als deze aan de buitenkant mooi gekleurd en gaar is. Controleer dit met een scherp mesje. Het mag zowel zachte als krokante stukjes hebben.
Helemaal in de kern zal de rol nog niet gaar zijn. Dat is niet erg. Snijd er met een vlijmscherp mes dunne plakjes af tot de rol rondom weer wit is en laat dan verder roosteren tot deze wederom gekleurd en krokant is. Blijf insmeren met de kruidenpasta en het braadvocht.
De afgesneden stukjes knolselderij zijn klaar om te serveren. Je zou deze eventueel nog kort verder kunnen roosteren in een vuurvaste schaal.