Caribische doradefilet van de barbecue

Gegrilde doradefilet met cajunkruiden, gegrilde limoen en een salsa van maïs
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een directe en een indirecte zone.
  2. Kruid de doradefilets aan beide kanten met de cajunkruiden en een snufje fleur de sel. Leg op een schaal, besprenkel lichtjes met olijfolie en laat in de koelkast even intrekken.
  3. Snijd met een scherp mes de maïskorrels van de kolf. Snipper de zoete ui en snijd de peper in ringetjes.
  4. Verwarm een vuurvaste schaal op de barbecue boven de directe zone. Fruit de zoete ui aan in een scheut olijfolie. Voeg de maiskorrels, de peper en de ananas toe en laat even lekker roosteren.
  5. Breng de salsa op smaak met sap en rasp van limoen, een extra scheutje olijfolie, peper en fleur de sel. Pluk de munt en koriander grof en voeg toe aan de salsa. Laat zachtjes smoren op de indirecte zone.
  6. Snijd de andere limoen doormidden, druk de gesneden kant in een beetje cajunkruiden en rooster op de gesneden kant op de directe zone van de barbecue.
  7. Leg de doradefilets met de velkant naar beneden op de directe zone en laat enkele minuten roosteren. Draai om en gril nog 2 minuten.
  8. Dresseer de doradefilets op een schaal en knijp er het sap van de gegrilde limoen overheen.
  9. Lepel er rijkelijk de salsa overheen.

Ingrediënten

  • 4 doradefilets
  • 2 tl cajunkruiden
  • 2 limoenen
  • 1 verse maiskolf
  • ½ zoete ui
  • 100 g ananas (in blokjes gesneden)
  • ½ jalapeñopeper
  • 4 takjes munt
  • 4 takjes verse koriander
  • goede olijfolie
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 18 september 2023