Wilde frittata met paddenstoelen en groene asperges

In dit gerecht met wilde paddenstoelen loopt het ei iets uit en souffl eert en bakt het tegelijkertijd. Het resultaat is een lekker wild uitziende, luchtige frittata. De smaak van de cantharellen en groene asperges past er perfect bij.
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Klop de eieren los. Rasp ruim de helft van de Parmezaanse kaas erboven en roer erdoor. Voeg wat peper toe. Blancheer de asperges 1 minuut. Laat afkoelen.
  2. Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen in 5 minuten gaar. Bak de laatste minuut de asperges mee. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de bieslook.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een pan en schep steeds een portie ter grootte van een kleine pannenkoek met een soeplepel in de kookpot. Het ei loopt wat uit, souffleert en bakt tegelijkertijd met als resultaat een luchtig omeletje met een knapperig randje. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenrol.
  4. Leg de omeletjes op (warme) borden, verdeel het aspergemengsel erover, bestrooi met dragon en rasp de overige Parmezaanse kaas erover. Serveer direct.
  5. Tip: wikkel de asperges en paddenstoelen in een eierwrap en serveer in porties gesneden als hapje.

Ingrediënten

  • 4 eieren, losgeklopt
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 60 g groene aspergetips, klein stukje aan de onderkant afgesneden
  • 2 el olijfolie
  • 100 g wilde paddenstoelen, schoon geborsteld
  • 4 sprietjes bieslook, kleingesneden
  • 2 takjes dragon, de blaadjes geplukt
  • 200 ml zonnebloemolie

Publicatie datum: 18 september 2023