Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Wilde frittata met paddenstoelen en groene asperges
Wilde frittata met paddenstoelen en groene asperges
In dit gerecht met wilde paddenstoelen loopt het ei iets uit en souffl eert en bakt het tegelijkertijd. Het resultaat is een lekker wild uitziende, luchtige frittata. De smaak van de cantharellen en groene asperges past er perfect bij.
Klop de eieren los. Rasp ruim de helft van de Parmezaanse kaas erboven en roer erdoor. Voeg wat peper toe. Blancheer de asperges 1 minuut. Laat afkoelen.
Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen in 5 minuten gaar. Bak de laatste minuut de asperges mee. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de bieslook.
Verhit de zonnebloemolie in een pan en schep steeds een portie ter grootte van een kleine pannenkoek met een soeplepel in de kookpot. Het ei loopt wat uit, souffleert en bakt tegelijkertijd met als resultaat een luchtig omeletje met een knapperig randje. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenrol.
Leg de omeletjes op (warme) borden, verdeel het aspergemengsel erover, bestrooi met dragon en rasp de overige Parmezaanse kaas erover. Serveer direct.
Tip: wikkel de asperges en paddenstoelen in een eierwrap en serveer in porties gesneden als hapje.
Ingrediënten
4 eieren, losgeklopt
50 g Parmezaanse kaas
60 g groene aspergetips, klein stukje aan de onderkant afgesneden