Italian bagelboard

Een heerlijk bagelboard waar meerdere gasten samen van kunnen genieten. Wissel kwalitatieve vleeswaren af met artisjokharten, tomaten, olijven en pesto of tapenade. Zo kan elke gast zijn of haar eigen bagel samenstellen.
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bak de bagels af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de rucola in ijswater zodat het lekker knapperig wordt. Pureer basilicum met knoflook, amandelen en olijfolie tot een grove pesto.
  2. Doe de pesto, tapenade, artisjok, tomaatjes en olijven in bakjes en zet op een schaal. Leg de vleeswaren, kaas en rucola erbij en serveer met de bagels.
  3. Tip: Met de garnituren kun je een eigen draai aan je schotel geven en ook spelen met de kostprijs.

Ingrediënten

  • 6-8 bagels (evt. glutenvrij)
  • 50 g rucola
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el geroosterde amandelen
  • 4 el olijfolie met een pittige smaak
  • 50 g tapenade naar keuze
  • 1 potje artisjokharten op olie
  • 100 g halfgedroogde kerstomaatjes
  • 50 g Taggiasche olijven
  • 250 g vleeswaren naar keuze, bijvoorbeeld spianata piccante, bresaola, rauwe ham, finocchiona, capocollo
  • 100 g Italiaanse kaas, zoals toma uit Val d’Aosta

Publicatie datum: 18 september 2023