Veggieplatter

Borrelplateau met gemarineerde groente en hummus

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor en bak net voor het serveren de pinsa af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak alle groenten schoon en schil waar nodig. Haal de blaadjes witlof los van elkaar. Schaaf de koolrabi, purple-meatradijs en chioggiabiet in dunne plakken, steek rond uit en marineer apart van elkaar met citroensap, -rasp en olijfolie. Kruid met zout en peper.
  3. Schaaf dunne linten van de winterpeenmix en marineer met limoensap, -rasp, olijfolie, fleur de sel en peper.
  4. Snijd de paarse radijsjes en de minimeiraapjes doormidden en rooster deze kort in een antiaanbakpan in een druppeltje olijfolie. Kruid met fleur de sel en versgemalen peper.
  5. Snijd roosjes van de paarse bloemkool.
  6. Schil de witte asperges, blancheer kort en marineer lichtjes met olijfolie en citroensap.
  7. Snijd de groene asperges in de lengte doormidden in marineer licht met olijfolie en limoensap.
  8. Smeer een lekker laagje van de hummus op een plank en verdeel er harmonieus de gemarineerde en de rauwe groente op.
  9. Lepel er de granaatappelpitjes overheen. Kruid met versgemalen peper en rasp er nog wat citroenschil overheen. 
  10. Serveer met de versgebakken pinsa. 
  11. Tip:
  12. Eventueel kun je nog extra ‘whipped feta’ toevoegen aan deze veggieplatter om het nog rijker te maken. Vanzelfsprekend is het recept dan niet plantaardig.

Ingrediënten

  • 1 pinsa classica
  • 200 g koriander-limoen Humus
  • ½ bos paarse radijsjes
  • ¼ paarse bloemkool
  • ¼ bak winterpeenmix
  • 1 koolrabi
  • 8 minimeiraapjes
  • 1 chioggiabiet
  • ½ bosje groene asperges
  • ½ bosje witte asperges
  • 1 purple-meatradijs
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • goede olijfolie
  • 4 el granaatappelpitjes
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 18 september 2023