Vegan ribs

Sappige ribs van kikkererwten met een ‘echt botje’, gelakt met barbecuesaus
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Draai de boekweitvlokken in de keukenmachine fijn en houd apart.
  2. Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze samen met de specerijen, 3 el barbecuesaus en 15 cl bouillon in de keukenmachine en draai tot een pasta.
  3. Voeg beetje bij beetje de gemalen boekweitvlokken toe en draai nog kort tot een homogeen geheel.
  4. Neem uit de machine en kneed door met de hand. Vorm het geheel tot een rechthoek en snijd er blokjes van in de grootte van een rib. 
  5. Breng de rest van de bouillon tegen het kookpunt en voeg er de ‘ribbetjes’ aan toe. Laat ongeveer 1 uur zachtjes pocheren onder een deksel.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C.
  7. Schil de pastinaak en snijd er staafjes van die de vorm van een ‘botje’ hebben. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout en laat in ongeveer 15 minuten beetgaar roosteren in de oven.
  8. Neem de blokjes rib uit de bouillon. Druk er een ‘botje’ van pastinaak in en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
  9. Smeer rondom in met de barbecuesaus en plaats nog 10 minuten in de oven. Blijf regelmatig insmeren met de barbecuesaus.
  10. Serveer de vegan ribs met een schaaltje barbecuesaus op een plank. 

Ingrediënten

  • 250 g kikkererwten
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 4 dl krachtige groentebouillon
  • 8 el barbecuesaus
  • 200 g boekweitvlokken
  • 2 pastinaken
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023