Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Draai de boekweitvlokken in de keukenmachine fijn en houd apart.
Laat de kikkererwten goed uitlekken en doe ze samen met de specerijen, 3 el barbecuesaus en 15 cl bouillon in de keukenmachine en draai tot een pasta.
Voeg beetje bij beetje de gemalen boekweitvlokken toe en draai nog kort tot een homogeen geheel.
Neem uit de machine en kneed door met de hand. Vorm het geheel tot een rechthoek en snijd er blokjes van in de grootte van een rib.
Breng de rest van de bouillon tegen het kookpunt en voeg er de ‘ribbetjes’ aan toe. Laat ongeveer 1 uur zachtjes pocheren onder een deksel.
Verwarm ondertussen de oven voor op 170°C.
Schil de pastinaak en snijd er staafjes van die de vorm van een ‘botje’ hebben. Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout en laat in ongeveer 15 minuten beetgaar roosteren in de oven.
Neem de blokjes rib uit de bouillon. Druk er een ‘botje’ van pastinaak in en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Smeer rondom in met de barbecuesaus en plaats nog 10 minuten in de oven. Blijf regelmatig insmeren met de barbecuesaus.
Serveer de vegan ribs met een schaaltje barbecuesaus op een plank.