Scottish Eggs

Gekookte kwarteleitjes in een laagje gehakt, geserveerd met mosterd en gefermenteerde groente
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de kwarteleieren 2,5 minuut en laat direct schrikken in koud water. Pel ze heel voorzichtig.
  2. Verwarm de friteuse voor op 170°C.
  3. Kneed het gehakt in een kom met 1 ei en 2 el panko tot een homogeen geheel. Voeg de dragon en de peterselie toe en kruid met zout en peper.
  4. Rol het gehakt dun uit tussen 2 lagen bakpapier en snijd er 15 vierkantjes van. Rol de kwarteleieren in een laagje tarwebloem.
  5. Pak ieder gekookt kwarteleitje in met een laagje gehakt en druk het goed aan, zodat het geheel bedekt is.
  6. Klop de overige eieren los in een diep bord en kruid met zout en peper.
  7. Strooi de bloem en de panko beiden op een apart bord en haal ieder kwartelei door de tarwebloem, vervolgens door het losgeklopte ei en ten slotte door de panko.
  8. Frituur de kwarteleieren mooi goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  9. Serveer de warme Scottish eggs met de mosterd en de gefermenteerde groenten. 

Ingrediënten

  • 16 kwarteleieren
  • 500 g gemengd gehakt
  • 3 eieren
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • 1 el fijngesneden dragon
  • 200 g panko
  • 100 g tarwebloem
  • 2 el mosterd
  • gefermenteerde radijsjes (link naar recept)
  • 4 el cornichons
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023