Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en maak aan met de sushiazijn en enkele druppels sesamolie.
Schil de winterwortel en snijd in zeer fijne blokjes. Snijd de bieslook fijn en snijd de bosui in dunne ringen. Meng door de rijst en voeg nog een beetje zwart sesamzaad toe.
Dresseer een mooi bolletje van de rijst op het bord.
Klop de eieren los in een kom met peper en zout en een paar druppels sesamolie.
Verwarm een beetje olie in een antiaanbakpan en schep er ¼ van het losgeklopte ei in.
Draai met behulp van een pincet of 2 eetstokjes de omelet in wording als deze licht begint te stollen en draai telkens een beetje bij, zodat een soort van ‘draaikolk’ ontstaat.
Laat voorzichtig op de rijst glijden en bereid op deze manier 4 omeletjes.
Top de omurice met de sesamsaus, topjes koriander en het geroosterde sesamzaad. Serveer er de zeewiercrackers bij.