Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de kipdijfilet in reepjes en zet op met 1 liter water. Laat 8 minuten pruttelen en schep er dan een gedeelte uit. Schep in een kom en marineer lichtjes met wat sesamsaus en sojasaus.
Snijd de gember fijn. Snijd ⅔ van de winterwortel in stukjes en snijd de rest in mooie plakjes. Doe hetzelfde met de koolrabi. Snijd het wit van de bosui in ringetjes en snijd het groen grof.
Voeg de grofgesneden winterwortel, de grofgesneden koolrabi, de gember en het groen van de bosui toe aan de ‘bouillon’. Kruid met zout en peper en laat ongeveer 1 uur tegen het kookpunt trekken.
Zeef de bouillon, laat nog iets inkoken en breng dan op smaak met de sojasaus.
Kook ondertussen de eieren, spoel koud pel deze en marineer met de sesamsaus en een beetje sojasaus.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de winterwortel, koolrabi en kip kort in een druppeltje zonnebloemolie.
Dresseer de warme noedels met de fijngesneden winterwortel en koolrabi in een kom en leg er het gemarineerde eitje op.
Schenk er de krachtige bouillon langs en garneer met de bosui, de koriander en eventueel wat sesamzaad en gebakken uitjes.
Ingrediënten
500 g kipdijfilet
1 cm verse gember
2 stengels bosui
⅔ winterwortel
½ koolrabi
4 De Groene Hen eieren
160 g Soba noodles
4 takjes verse koriander
scheutje sojasaus
Japanse sesamsaus
scheutje zonnebloemolie
optioneel: gebakken uitjes en geroosterd sesamzaad