Italiaans butterboard

Luchtige boter met Italiaanse smaken en vleeswaren, geserveerd met perkamentbrood
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Doe de boter in de mengkom van een planeetmenger en ris er de tijm bij. Snijd enkele draadjes rozemarijn en topjes oregano ragfijn en voeg toe aan de boter. Kruid eventueel met fleur de sel en versgemalen peper.
  2. Klop de boter gedurende 5 minuten zodat deze zeer luchtig wordt.
  3. Smeer de boter op een serveerplank.
  4. Droog 2 plakjes van de prosciutto door deze 1 minuut in de magnetron op vol vermogen te leggen. Steek de stukjes krokante ham in de boter.
  5. Snijd de olijven in stukjes en verdeel samen met de prosciutto de basilicum over de boter. Steek er her en der nog wat Italiaanse kruiden in en serveer met het perkamentbrood. 

Ingrediënten

  • 200 g pestoboter (op kamertemperatuur)
  • ⅙ bakje verse Italiaanse kruiden
  • 1 pakje prosciutto San Daniella
  • 1 pakje olijfborrelmix (161036)
  • 2 takjes basilicum
  • half pakje zwart perkamentbrood
  • half pakje naturel perkamentbrood
  • fleur de sel
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 18 september 2023