Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd de chorizo in dunne plakjes en bak deze in een scheutje olijfolie mooi uit in een halfdiepe ovenbestendige pan.
Snipper ondertussen de zoete ui en de knoflook.
Schep een deel van de chorizo uit de pan en houd apart om het gerecht later te garneren.
Voeg de ui en de knoflook toe aan de rest van de chorizo en laat zachtjes fruiten. Voeg het paprikapoeder en de kerstomaatjes toe en laat smoren tot de tomaatjes hun vocht beginnen los te laten.
Voeg de doperwtjes toe en laat nog 8 minuten smoren. Breng de saus op smaak met een snufje zout en versgemalen peper.
Snijd de peterselie grof en schep er ⅔ van door de saus.
Verwarm de oven voor op 165°C.
Maak 8 kuiltjes in de saus en breek de eieren in ieder kuiltje.
Zet het vuur iets hoger, zodat de massa goed heet wordt en het eiwit al licht begint te stollen.
Plaats in de voorverwarmde oven en laat garen tot het eiwit geheel gestold is, maar de dooier nog mooi zacht is. Bak tegelijkertijd het flatbread af in de oven.
Neem uit de oven en garneer met de krokante chorizo, de rest van de peterselie en enkele druppels olijfolie. Serveer met het flatbread.