Huevos a la Flamenca

Gepocheerde eieren in een pittige saus van chorizo, kerstomaatjes en doperwten
Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in dunne plakjes en bak deze in een scheutje olijfolie mooi uit in een halfdiepe ovenbestendige pan.
  2. Snipper ondertussen de zoete ui en de knoflook.
  3. Schep een deel van de chorizo uit de pan en houd apart om het gerecht later te garneren.
  4. Voeg de ui en de knoflook toe aan de rest van de chorizo en laat zachtjes fruiten. Voeg het paprikapoeder en de kerstomaatjes toe en laat smoren tot de tomaatjes hun vocht beginnen los te laten.
  5. Voeg de doperwtjes toe en laat nog 8 minuten smoren. Breng de saus op smaak met een snufje zout en versgemalen peper.
  6. Snijd de peterselie grof en schep er ⅔ van door de saus.
  7. Verwarm de oven voor op 165°C.
  8. Maak 8 kuiltjes in de saus en breek de eieren in ieder kuiltje.
  9. Zet het vuur iets hoger, zodat de massa goed heet wordt en het eiwit al licht begint te stollen.
  10. Plaats in de voorverwarmde oven en laat garen tot het eiwit geheel gestold is, maar de dooier nog mooi zacht is. Bak tegelijkertijd het flatbread af in de oven.
  11. Neem uit de oven en garneer met de krokante chorizo, de rest van de peterselie en enkele druppels olijfolie. Serveer met het flatbread. 

Ingrediënten

  • 8 Groene Hen eieren
  • 200 g chorizo
  • 1 zoete ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 400 g doperwten
  • 400 g kerstomaatjes
  • ⅙ bosje platte peterselie
  • flatbread
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023