Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken in koud water en pel ze voorzichtig.
Snijd in de lengte doormidden en haal er voorzichtig de eidooier uit. Spoel het eiwit schoon en dep goed droog.
Schenk het bietensap in een diep bord en leg de 8 halve eiwitten met de ronde kant naar beneden in het sap, zodat deze rood beginnen te kleuren.
Wrijf de eidooier door een zeef en maak het aan met de zure room en de mayonaise en kruid lichtjes met zout en peper. Schep in een spuitzak met een gekarteld mondje.
Blancheer de groene asperges kort, spoel koud en dep droog. Snijd bij en marineer lichtjes met een druppel olijfolie en een beetje citroenpeper.
Vet een antiaanbakpan in met olijfolie, verwarm lichtjes en strooi er een laagje geraspte kaas in. Zet het vuur iets hoger en laat de kaas goudbruin uitbakken. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breek in stukjes.
Neem het eiwit uit het sap, dep goed droog en druk de bovenkant in de citroenpeper.
Spuit er de dooiermassa in en steek er de stukjes kaaskoek in. Leg de groene asperges erop. Garneer met de affila cress.