Broodpudding met rabarber

Broodpudding van briochebrood met stukjes rabarber
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Roer de melk in een kom los met de eieren, de zure room, de suiker en het sap en de rasp van de citroen.
  3. Scheur het brood in stukken en verdeel over de bodem van een passende ovenschaal.
  4. Giet er het melkmengsel overheen en druk goed aan, zodat het brood het vocht opzuigt.
  5. Snijd de onder- en de bovenkant van de rabarber en trek er de draden af. Snijd in stukjes en druk tussen het brood.
  6. Plaats de schaal in de oven en laat in ongeveer 40 minuten mooi bruin en gaar bakken.
  7. Neem uit de oven, laat iets afkoelen en schep er de bolletjes ijs op. Serveer onmiddellijk. 

Ingrediënten

  • 1 Pain Qnip of (oud) wit brood (275g)
  • 2 dl Meyerij volle melk
  • 2 el zure room
  • 3 eieren
  • 75 g kristalsuiker
  • sap en rasp van ½ citroen
  • 4 stengels rabarber
  • 4-8 bollen vanille-kokosijs

Publicatie datum: 18 september 2023