Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng in een mengkom de lauwwarme melk met een beetje van de suiker en voeg er de gist, de eidooiers en de eieren aan toe. Roer goed door.
Voeg de bloem, de rest van de suiker en het zout toe en kneed het geheel goed. Voeg beetje bij beetje de 120 gram boter toe tot het goed gemengd is en er een soepel deeg is ontstaan.
Dek de kom af met een vochtige doek en laat op een warme plek 45 minuten rijzen.
Maak ondertussen de vulling door de mango en de ananas schoon te maken. Snijd de ananas in dunne plakken en de mango in blokjes.
Verwarm in een brede pan de suikersiroop met de rest van de roomboter, het limoensap en de -rasp en voeg er de mango en de ananas aan toe.
Laat 10 minuten zachtjes smoren en koel vervolgens helemaal terug.
Verdeel het gerezen deeg in 4 stukken en rol iets uit tot plakken ter grootte van een cakevorm.
Leg de onderste plak in een ingevette cakevorm en leg er de helft van de plakjes ananas in.
Leg er een 2e plak deeg op en druk goed aan, zeker bij de randen.
Schep er de mango overheen, dek af met een plak deeg, druk aan en leg er de rest van de plakjes ananas op. Druk er de laatste plak deeg op.
Laat het deeg op een warme plek opnieuw rijzen. Reken hiervoor ongeveer 30 minuten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C.
Plaats de gerezen babka in de oven en bak in ongeveer 40-45 minuten mooi goudbruin af. Controleer met een prikker of het deeg geheel gaar is. De prikker komt dan schoon uit het deeg.
Neem uit de oven en lepel er direct een aantal lepels van de siroop overheen waarin het fruit is gesmoord. Laat even rusten en haal de bakba uit de vorm. Lepel er opnieuw lekker wat van de siroop overheen. Snijd in plakken en lepel er nog een beetje siroop overheen.