Mangosoep met aardbeienijs en vanille-olie

Dit is een dessert om bij weg te dromen. Tropische smaken van mangosoep strijden om de eer met cirkels van zoete aardbeiencoulis en romig aardbeienijs. Vanille-olie geeft er nog een extra geraffineerde draai aan.
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Pureer de mango met het limoensap (voeg als het te dik blijft wat water toe). Verdeel de mangosoep over 4 glaasjes of kommetjes. Schep er wat aardbeiencoulis in en schep een bolletje ijs erop. Besprenkel met vanille-olie en serveer.
  2. Extra recept vanille-olie
  3. Snijd 1 vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit. Zet merg en stokje met 150 ml goede, milde olijfolie minimaal een week weg. Wil je sneller? Meng dan enkele eetlepels olie met 1 theelepel kant-en-klare vanillepasta van Nomu (flesje 5 cl, art.nr. 346707).

Ingrediënten

  • 1 mango, geschild en pit verwijderd
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 4 tl aardbeiencoulis
  • 4 bolletjes aardbeienijs
  • 4 tl vanille-olie (zie extra recept)

Publicatie datum: 18 september 2023