Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Ook al zo’n fantastische klassieker: lamsbout uit de oven. Hij wordt gekruid met rozemarijn en salie, begeleid door worteltjes en krieltjes en geserveerd met een heerlijk fris kappertjes-muntsausje.
Snijd de lamsbout open en bestrooi met peper en zout. Leg de rozemarijn en de salie erin, vouw de bout weer dicht en zet vast met keukentouw. Bestrooi de buitenkant ook met peper en zout en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Leg de bout op een bakplaat en zet 15 minuten in een oven van 180ºC.
Blancheer de krieltjes en worteltjes 5 minuten. Snijd de krieltjes door. Verdeel de krieltjes en wortel over de bakplaat rond de bout, besprenkel met nog 2 eetlepels olie. Zet nog circa 40 minuten in de oven. Laat het vlees 15 minuten rusten.
Maal de munt in een blender met de kappertjes, citroensap en de rest van de olie glad en breng op smaak met peper en zout. Serveer dit frisse mengsel bij het vlees en de groenten.