Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Deze vrolijke ceviche van octopustentakels is naast lekker vooral ook heel kleurrijk door de garnering van zwarte mayonaise, lime curd en verschillende groentecrèmes. Met een beetje fantasie doet de vorm denken aan zeepaardjes.
Snijd de tentakels in stukken. Meng het limoensap met de peper, rode ui en koriander en marineer hierin de octopus. Laat afgedekt 30 minuten staan.
Meng de inkt met de mayonaise en schep in een spuitzakje. Schep ook de limecurd in een spuitzakje.
Rijg de octopus aan spiezen. Zet op kleine bordjes stipjes zwarte mayonaise, limecurd, wortelcrème en paprikacrème. Leg er een spiesje naast en garneer met de ui, peper en koriander uit de marinade. Geef de spiesjes als een hapje of meerdere spiesjes als voorgerechtje.
Tip:
Dit recept is ook geschikt als voorgerecht voor circa 6 personen, door meerdere spiesjes bij elkaar te serveren.
Ingrediënten
400 g gekookte octopustentakels (diepvries), ontdooid