Ceviche van pulpo

Deze vrolijke ceviche van octopustentakels is naast lekker vooral ook heel kleurrijk door de garnering van zwarte mayonaise, lime curd en verschillende groentecrèmes. Met een beetje fantasie doet de vorm denken aan zeepaardjes.
Aantal Personen
20

Bereidingswijze

  1. Snijd de tentakels in stukken. Meng het limoensap met de peper, rode ui en koriander en marineer hierin de octopus. Laat afgedekt 30 minuten staan. 
  2. Meng de inkt met de mayonaise en schep in een spuitzakje. Schep ook de limecurd in een spuitzakje. 
  3. Rijg de octopus aan spiezen. Zet op kleine bordjes stipjes zwarte mayonaise, limecurd, wortelcrème en paprikacrème. Leg er een spiesje naast en garneer met de ui, peper en koriander uit de marinade. Geef de spiesjes als een hapje of meerdere spiesjes als voorgerechtje.
  4. Tip:
  5. Dit recept is ook geschikt als voorgerecht voor circa 6 personen, door meerdere spiesjes bij elkaar te serveren.

Ingrediënten

  • 400 g gekookte octopustentakels (diepvries), ontdooid
  • 3 limoenen, uitgeperst
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, in halve ringen
  • 4 takjes koriander, fijngehakt
  • 1 tl inktvisinkt
  • 1 el mayonaise
  • 1 el limecurd
  • 2 el groentecrème wortel (diepvries), ontdooid
  • 2 el groentecrème paprika (diepvries), ontdooid

Publicatie datum: 18 september 2023