Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd van de steel van de eryngii paddestoel plakken van ongeveer 1 cm dik.
Snijd de rest van de eryngii in stukjes. Snijd de beukenzwammetjes van de onderkant af.
Schil de pastinaak en snijd in de lengte in lange linten.
Blancheer de pastinaak enkele minuten, giet af, spoel koud en laat zeer goed uitlekken.
Snijd de bieslook en de peterselie fijn.
Verwarm het gourmetstel of de tafelgrill voor.
Laat een klontje plantaardige boter smelten tot deze begint te kleuren en rooster er de ‘coquilles’ van eryngii en de linten pastinaak in tot deze aan beide kanten mooi gekleurd zijn. Kruid met zout en peper.
Leg aan de zijkant van het pannetje of de plaat en bak op het heetste plekje de beukenzwammetjes en de afsnijdsels van de eryngii mooi bruin. Kruid met zout en peper en voeg de groene kruiden toe.
Serveer de ‘coquilles’ met de pastinaak en verdeel er de gebakken paddenstoelen overheen.