Trio ravioli van biet

Gemarineerde biet, gevuld met vegan kaas, walnoten en appel

Bereidingswijze

  1. Schaaf de 3 kleuren bieten in dunne plakjes en steek ze mooi rond uit.
  2. Leg ze in aparte schalen en marineer lichtjes met rodewijnazijn, olijfolie, peper en zout.
  3. Hak de walnoten fijn, snipper de sjalot en snijd de appel in fijne blokjes. Snijd de blaadjes oregano fijn.
  4. Meng de walnoten, de appel, de sjalot en oregano met de roomkaas en schep in een spuitzak.
  5. Dep de plakjes gemarineerde biet droog.
  6. Spuit een streepje van de roomkaas op enkele plakken biet en rol strak op om een cannelloni te maken.
  7. Spuit een dotje van de roomkaas op de linkerkant van enkele plakjes biet en vouw er de rest van het plakje overheen om zo ovale ravioli te krijgen.
  8. Spuit ten slotte een mooi dotje van de roomkaas op enkele plakjes en druk er een tweede plakje op voor de typische ravioli.
  9. Garneer de ravioli met gehakte walnoot, staafjes appel en eventueel wat fijngesneden oregano. Besprenkel met goede olijfolie.

Ingrediënten

  • 1 middelgrote gele biet
  • 1 middelgrote rode biet
  • 1 middelgrote chioggiabiet
  • scheutje rodewijnazijn
  • olijfolie
  • 50 g walnoten
  • 300 g vegan roomkaas
  • 1 sjalot
  • 1 groene appel
  • 2 takjes verse oregano
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023